Reclamă

O schimbare legislativă aduce vești bune șoferilor din România. Contestarea amenzilor primite în trafic devine mai ușoară datorită noilor dispoziții legale.

Aceste modificări facilitează procesul pentru mulți șoferi, care nu mai sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi pentru a depune o contestație la o amendă.

Beneficii pentru șoferii din România

Șoferii din România se vor bucura de o viață mai ușoară în urma noilor modificări legale. Deputații au adoptat un proiect prin care șoferii pot contesta amenzile rutiere la judecătoriile din zona în care își au domiciliul. Astfel, nu mai este necesar să se deplaseze la judecătoriile în a căror rază de competență a fost constatată fapta.

Mai multă siguranță în trafic

Pe de altă parte, Parlamentul a adoptat un proiect de lege menit să asigure aplicarea pedepsei cu închisoarea pentru șoferii care provoacă accidente mortale fiind sub influența alcoolului, substanțelor interzise sau fără permis. 

O schimbare legislativă aduce vești bune șoferilor din România. Contestarea amenzilor primite în trafic devine mai ușoară datorită noilor dispoziții legale.

Această inițiativă legislativă, cunoscută sub numele de „Legea Anastasia” în memoria unei fetițe de 4 ani ucisă în 2022, a fost votată de Camera Deputaților și urmează să fie promulgată de președintele României.

Legea adoptată în Parlamentul României pune capăt evitării pedepsei de închisoare pentru șoferii care comit accidente mortale fiind sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis. 

Prin această modificare, se dorește să se pună capăt tragediilor și să se asigure siguranță pe drumurile țării. România a fost în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de decese în accidentele de mașină timp de șase ani consecutivi. În acest context, autoritățile au luat mai multe decizii pentru a încerca să îi determine pe șoferi să fie mai atenți în trafic.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro