Reclamă

Ghinion pentru un elev din Brașov, care a încercat să copieze la examenul de Bacalaureat. Cel care l-a dat în vileag a fost un urs.

Elev din Brașov, dat în vileag de un urs că voiam să copieze la Bacalaureat

Adolescentul a intrat în sala de examen la care a fost repartizat și a reușit să-și strecoare telefonul mobil. Doar că ghinionul său a fost că exact în timpul probei, în zona liceului și-a făcut apariția un urs.

În consecintă, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert, pentru a alerta oamenii să nu se aventureze pe străzi până nu este prins animalul. Acest tip de avertizare produce semnale sonore pe telefon chiar dacă acesta este dat pe modul silențios.

Așa că dispozitivul tânărului a început să sune și a fost prins. I-a fost anulată lucrarea și a fost scos din sală.

În cazul elevilor care sunt prinși că încearcă să copieze la probele examenului de Bacalaureat, există sancțiuni drastice. Dacă se constată de supraveghetori că au copiat sau ulterior, după examen, prin analiza înregistrărilor video și audio, lucrarea le este anulată.

În plus, nu mai au voie să susțină examenul două sesiuni consecutive de Bacalaureat.

Ministrul Educației spune că subiectele la Bacalaureat nu s-au scurs în spațiul public

Ministrul Ligia Deca a infirmat marți posibilitatea ca subiectele să fi fost divulgate în spațiul public înainte de examen.

Totuși, în cazul în care acest lucru s-a întâmplat la nivelul unei instituții de învățământ, cadrele didactice riscă sancțiuni grave. Printre acestea se numără înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară pentru cei care se dovedește că au făcut publice subiectele.

În prezent, sistemul prin care se face transmiterea subiectelor pentru examenul de Bacalaureat este unul sigur. Este vorba de un sistem care trimite în centre parole la fiecare 5-10 minute. Cheile digitale deschid în final subiectele, care sunt multiplicate ulterior și puse în plicuri. Acest lucru se întâmplă fără prezența supraveghetorilor și trimise în săli.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro