Reclamă

Elevii de la profilul uman au trecut prin proba de foc azi. Istoria a fost materia care le-a testat cunoștințele în cea de-a doua probă a Bacalaureatului.

Elevii claselor a XII-a au susținut astăzi cea de-a doua probă din calendarul de Bacalaureat. În timp ce elevii e la profilul real au susținut proba la matematică, cei de la uman au dat „examenul maturității” la istorie.

În cele trei ore alocate probei la istorie, elevii au avut de rezolvat trei subiecte. Primul subiect nu a fost deloc unul ușor, iar pe baza lui au fost formulate mai multe cerințe, printre care:

  • de precizat numele Principatului autonom de la sursa B
  • de menționat 2 spații istorice care apar atât în sursa A cât și în sursa B
  • o informație cu privire la politica externă a domnitorilor români din sursa A
  • litera corespunzătoare sursei care susține că popoarele balcanice sunt ocupate de otomani
  • relație cauza-efect din sursa B și rolul acesteia

La Subiectul al II-lea elevii au avut un text despre convenția Convenția de la Paris din 1858, dar și despre alegerea lui Alexandru Ioan Cuza. Pe baza acestui text, au avut formulate mai multe cerințe, fiecare cu un punctaj anume alocate.

Subiectul al III-lea a fost dedicat unui eseu despre România în perioada postbelică. Elevii au trebuit să precizeze mai multe fapte istorice, printre care și un punct de vedere despre  Războiul Rece.

Subiecte istorie Bacalaureat 2023. Elevii claselor a XII-a au întâmpinat ceva dificultăți
edupedu.ro

Subiecte istorie Bacalaureat 2023. Elevii claselor a XII-a au întâmpinat ceva dificultăți


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro