Reclamă

Dependența de jocuri de noroc ruinează numeroase destine la nivel internațional. Cei care ajung dă cadă în patima jocurilor de noroc fac un scop al vieții din acest obicei. Deși ajung să piardă sume impresionante, uneori chiar propria casă, cei mai mulți nu se pot opri. În încercarea de a diminua cumva fenomenul, autoritățile au luat decizia de impune noi reguli de funcționare a sălilor de jocuri.

Sălile de jocuri de noroc ar putea dispărea

Un proiect de lege cu privire la jocurile de noroc, care a obținut susținere în Parlament. Acesga propune schimbări semnificative în ceea ce privește regulile și restricțiile impuse operatorilor din industria jocurilor de noroc.

Printre prevederile acestui demers se numără restricțiile legate de amplasarea sălilor de jocuri.

Modificările propuse vizează protejarea consumatorilor, în special a minorilor și a celor vulnerabili. Adicția de jocuri de noroc face victime sigure care ajung să parieze inclusiv proprietăți. Experiența altor state europene arată că localizarea sălilor de jocuri în afara zonelor cu trafic intens poate reduce numărul de jucători. De asemenea, măsura poate contribui la prevenirea dependenței de jocurile de noroc.

Cei care dețin astfel de săli vor avea obligația de a monitoriza clienții. În acest sens vor fi nevoiți să folosească mijloace tehnice de identificare. Legea ar urma să îi oblige și să stocheze datele jucătorilor. De asemenea, un istoric cu sumele puse la bătaie de aceștia va fi disponibil în sistemul respectiv.

Sălile de jocuri nu vor putea fi situate într-o rază de 300 de metri față de unități de învățământ. De asemenea nici aproape de locuri de joacă, parcuri, instituții de cultură, spitale, biserici.

De altfel, nu vor mai putea exista astfel de unități în localități cu mai puțin de 5000 de locuitori.

Există totuși excepții pentru jocurile tradiționale de loto, noroc, noroc plus și super noroc, precum și pentru expres și lozuri.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro