Reclamă

Aeroportul de la Brașov, recent inaugurat, rămâne fără singura companie care opera zboruri comerciale. Dan Air a decis să-și suspende activitatea după un șir de incidente neplăcute.

Aeroportul de la Brașov rămâne fără zboruri regulate

Inagurarea Aeroportul de la Brașov, primul construit în România în ultimii 30 de ani, a fost un mare motiv de mândrie pentru autorități. Doar că încă din primele zile, au existat probleme cu zborurile și cu programul de operare. Mai exact, nicio aterizare nu se poate face mai târziu de 19:30.

Dan Air, singura companie care opera zboruri comerciale de pe acest aeroport, a anunțat că-și suspendă activitatea. Societatea susține că decizia vine „pe fondul lipsei infrastructurii necesare pentru a asigura deservirea în condiții rezonabile a aeronavelor noastre”.

De ce a decis compania să nu mai zboare de pe Aeroportul Brașov

Între Dan Air și ROMATSA, autoritatea care dirijează zborurile în România, au existat mai multe conflicte. Iar incidentul care a dus la această decizie a avut loc sâmbătă, 24 iunie. 

La ora 18:30, o aeronava a companiei care venea de la Madrid a aterizat cu mare întârziere din cauza condițiilor meteorologice. Avionul urma să ajungă mai apoi la București, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Așa că oamenii au fost preluați de la Brașov cu un autocar și duși la destinația lor finală.

Și nu este singurul asemenea incident. Și în cazul zborurilor care au ca destinație Brașovul, situația nu a fost diferită. La scurt timp după inaugurarea aeroportului, un alt zbor al companiei Dan Air a fost nevoit să meargă până la București ca să poată ateriza, pentru că era programat după ora 19:30.

Pasagerii au fost duși așadar în capitală, pe Aeroportul Otopeni. Iar de acolo au fost transportați tot cu un autocar până la Brașov.

Toate acestea s-ar datora faptului că nu există un turn de control clasic la Brașov. Specialiștii ROMATSA dirijează aeronavele de la distanță, pe baza rapoartelor locale privind vremea.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro