Reclamă

Absolvenții de clasa a XII-a au trecut luni, 26 iunie, prin emoțiile primei probe ale examenului de Bacalaureat. Doar că date de pe platforma dexonline ridică suspiciuni de fraudă. O sintagmă din subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat a fost căutată de un număr neobișnuit de ori.

Absolvenții de clasa a XII-a au început Bacalaureatul

Primul examen al sesiunii examenului de Bacalaureat din iunie 2023 a început cu proba la Limba și Literatura Română. În acest an, peste 130.000 de elevi au trecut prin emoțiile examenului maturității, care le va deschide drumul către viitor.

Cel mai temut subiect, cel de la punctul al 3-lea, se pare că i-a pus din nou în dificultate pe tineri. Au avut de făcut un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

O expresie primită de elevi la proba de Limba română, record de căutări pe dexonline

Dar se pare că acesta nu a fost singura cerință care le-a dat bătăi de cap. Conform platformei dexonline, între 9:00 și 10:00, la doar o oră după ce a început examenul, au fost accesări record. Iar cea mai căutată sintagmă a fost cea întâmpinată de elevi la subiectul 1.

Candidații au avut mai multe cerințe, primul fiind să indice „sensul din text al secvenței de bună seamă”. Aceasta din urmă a fost și expresia căutată pe dexonline. Până la ora 12.45 a înregistrat  771 de căutări.

Printr-o postare în mediul online, dexonline a mai explicat că un asemenea număr este un adevărat record. Mai ales că înainte ca expresia să fie o cerință la Bacalaureat, avea parte de o singură căutare pe zi.

Nu este clar dacă accesările au fost făcute de elevii din sălile de examene și dacă e vorba de o fraudă. Este posibil ca persoanele din exterior să fi căutat expresia după ce s-au aflat subiecte.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro