Reclamă

„Gruparea Wagner Zdrobește Armata Rusă: Soldați Uciși, Elicoptere și Avioane Dărâmate!” Noaptea trecută nu a fost o noapte obișnuită pentru armata rusă. Surse sigure susțin că minim 13 militari ruși au pierit în luptele cu mercenarii Wagner, așa cum au relatat bloggerii militari ruși pentru agenția DPA.

Situația Se Înrăutățește

Situația pare mai rea decât credem. Bloggerii aceiași susțin că numărul soldaților ruși uciși ar putea să treacă de 20.

Mai mult, se pare că Wagner a reușit să doboare șase elicoptere și un avion de recunoaștere în încercarea lor de a ajunge la Moscova. Încă așteptăm confirmarea oficială a acestor informații din partea autorităților ruse.

Dintre elicopterele doborâte, trei erau de tipul MI-8, folosite în operațiuni de război electronic. Astea erau oricum rare pe frontul din Ucraina, conform blogului militar rus Rybar.

Un Șoc Dureros

Sursele mai spun că un avion de transport Il-18, folosit de armata rusă, s-a prăbușit. Acesta avea la bord un post de comandă, iar toți cei de acolo și-au pierdut viața.

 

Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că luptătorii lui au reușit să doboare un elicopter al armatei ruse.

El și-a luat mercenarii și a pornit un „Marș al Dreptății” spre Moscova. Scopul? Să schimbe conducerea militară rusă, pe care o acuză pentru eșecurile în războiul din Ucraina.

Acordul Salvator

Situația care părea să zguduie puterea lui Putin s-a rezolvat, în cele din urmă, printr-un acord mediat de președintele belarus Aleksandr Lukașenko.

Acordul stipulează că Rusia nu va mai avea pretenții penale față de Prigojin și luptătorii săi. În schimb, liderul Wagner va trebui să plece în Belarus.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro