Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis sâmbătă seară recomandări către cetățenii români referitoare la călătoriile în Rusia. Decizia a fost luată în contextul situației conflictuale recente din această țară. MAE a reluat alertele de călătorie și a sfătuit românii să evite plecările în Federația Rusă. De altfel și cei care sunt deja pe teritoriul Rusiei au primit îndrumări. Acestora, autoritățile le recomandă să ia în considerare părăsirea teritoriului cât mai curând posibil.

MAE, îi îndeamnă pe românii care sunt pe teritoriul Rusiei să ia în considerare părăsirea teritoriului respectiv.

Ministerul Afacerilor Externe a subliniat importanța înregistrării online a prezenței cetățenilor români în Rusia. Aceștia sunt îndemnați să își înregistreze prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro, la adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza.

Această înregistrare poate fi realizată atât de pe PC sau laptop, cât și de pe telefonul mobil.

Cetățenii români care se află în Rusia și au nevoie de asistență consulară pot apela la numerele de telefon ale Ambasadei României la Moscova (+7 499 143 0427; +7 499 143 0350), ale Consulatului General al României la Sankt Petersburg (+7812 3126141) și ale Consulatului General al României la Rostov pe Don (+7 (863) 283 10 15).

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Totodată, vor fi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Pentru situații dificile sau de urgență, cetățenii români au la dispoziție și numerele de telefon de urgență ale misiunii diplomatice a României în Moscova. Aceștia pot apela: (+7 916 017 9882), ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg (+7 965 777 43 38) și la Rostov pe Don (+7 (909) 437 72 22).

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse sigure și oficiale. De asemenea să ia toate măsurile posibile pentru asigurarea siguranței personale.

Deși la această oră, apele s-au calmat în Rusia după retragerea mercenarilor Wagner, totuși, cetățenii sunt îndrumați să rămână în alertă.

 

 

 

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro