Reclamă

Avocatul Gheorghe Piperea a avertizat că penuria de mâncare clasică va afecta majoritatea țărilor de pe glob, iar această situație va crea o problemă gravă de acces la alimente pentru populație. 

El subliniază că schimbările în industria alimentară sunt iminente și necesare. În acest context, recent, două companii americane au obținut aprobarea departamentului american pentru agricultură de a introduce pe piață carne cultivată în laborator. Această realizare reprezintă împlinirea unui vis și marchează începutul unei noi ere în domeniul alimentar.

Avocatul Gheorghe Piperea a lansat un semnal de alarmă

Avocatul Piperea consideră că suntem obligați să ne adaptăm la această schimbare inevitabilă. El susține că, prin metodele clasice de producție alimentară, este posibil să hrănim atât populația actuală de 7 miliarde de oameni, cât și proiecția de 20 de miliarde de oameni pentru anul 2050, fără a provoca sărăcie și lipsuri. Cu toate acestea, el atrage atenția asupra unei probleme majore de natură macroeconomică.

De asemenea, avocatul a observat că atunci când apare o nouă tehnologie, aceiași oameni sunt cei care își manifestă îngrijorarea și opoziția, indiferent dacă este vorba despre digitalizare, tehnologie sau vaccinare. În prezent, se ridică o nouă problemă, și anume cea a cărnii sintetice. Gheorghe Piperea susține că aceasta este o chestiune delicată, legată de drepturile și libertățile omului.

Nu vom mai avea acces la mânare? Un avocat celebru lansează un semnal de alarmă: Vin vremuri grele!

„Vin vremuri grele”

“Prin metodele clasice se pot hrăni și cei șapte miliarde de pământeni de astăzi și cei 20 de miliarde de pământeni din 2050 fără să fie nevoie ca cineva într-un fel sau altul să intre în sărăcie. Problema maximă care se pune este una macroeconomică.

După câte aţi observat deja, când e vorba de o astfel de tehnologie primii care sar la cap sunt aceeași care au sărit la cap și pe partea cu tehnologia și cu digitalizarea și pe partea cu vaccinarea. Iată acum sar la cap și pe partea cu carnea sintetică.

E vorba despre o chestiune de drepturile și libertățile omului”, susține avocatul Gheorghe Piperea.

Potrivit avocatului, se va strâmtora omul care își produce mâncarea clasică în așa fel încât să fie oprit de la a o mai face.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro