Reclamă

Vladimir Putin l-a numit pe Prigojin „trădător” și spune că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a aboli revolta mercenarilor. Între timp, trupele Wagner avansează și susțin că vor ajunge curând la Moscova.

Vladimir Putin, despre revolta mercenarilor Wagner

La câteva ore după ce Serghei Prigojin și-a mobilizat trupele și a început să ocupe mai multe puncte cheie din sudul Rusiei, Vladimir Putin s-a adresat populației. Discursul său a fost televizat și menit să calmeze spiritele.

Liderul de la Kremlin susține că acțiunea demarată de liderul Wagner este o adevărată trădare și că cei care îl susțin vor fi pedepsit crunt.

Am ajuns aici, vrem să-i vedem pe şeful statului major şi pe Şoigu. Dacă nu vin, vom bloca oraşul Rostov-pe-Don şi vom pleca spre Moscova., a amenințat Prigojin sâmbătă dimineața.

Vladimir Putin îl acuză pe liderul grupării Wagner că și-a urmărit interesele personale în organizarea acestei revolte. Iar trădarea sa a fost catalogată de președintele rus ca un „cuțit înfipt în spate”.

Așa că a cerut tuturor celor mobilizați de Prigojin să renunțe:

Iar cei care au organizat o rebeliune armată vor fi trași la răspundere. Celor care au fost atrași în această situație, le cer să înceteze acțiunile criminale., a mai declarat Putin.

Trupele lui Prigojin continuă să avanseze spre Moscova

La Moscova, au fost mobilizate deja trupe militare ale armatei ruse pe străzi. A fost activată celula de apărare „antiteroristă”, iar Vladimir Putin a dat garanții că va face tot ce-i stă în putere să pentru a-și „apăra țara”.

Până acum însă, nicio măsură nu a fost instituită ca să-i împiedice pe mercenarii Wagner să ajungă în capitală. Conform Ministerul britanic al Apărării, unele unități Wagner „se deplasează spre nord prin regiunea Vorenej, aproape sigur cu scopul de a ajunge la Moscova”.

În prezent, trupele mercenarilor se află în Voronej, la o distanță de peste 500 de km de Moscova. În Rostov, Prigojin spune că a preluat deja controlul.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro