Reclamă

Începând de luni, elevii claselor a VIII-a pot răsufla ușurați. Unii dintre ei vor avea șansa să intre la liceu fără admitere. Cine sunt cei care pot beneficia de acest privilegiu?

De luni, elevii cu performanțe excelente la olimpiadele naționale și internaționale își pot depune dosarele de admitere la liceu, fără să mai susțină Evaluarea Națională. Aici se încadrează elevii claselor a VIII-a care au obținut pe parcursul anilor premiul întâi la etapa națională a olimpiadelor.

Tot de un astfel de avantaj vor beneficia și cei care au obținut premiul întâi, doi sau chiar trei la olimpiadele internaționale. Evident, trebuie că acestea să fie recunoscute de Ministerul Educației.

Repartizarea elevilor se va face până pe 31 august, după un calendar stabilit de fiecare Inspectorat Școlar județean, în parte. Pentru car elevii să se înscrie fără admiterea propriu zisă, aceștia trebuie să depună la dosar acte doveditoare ale participării lor la astfel de concursuri.

 


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro