Simularea imploziei a submarinului Titan arată cum s-a produs moartea tragică a celor 5 pasageri, la o adâncime de peste 4000 de metri. Aceștia au dispărut în apele Oceanului Atlantic și au fost declarați morți.
Simularea imploziei submarinului Titan, în urma căreia pasagerii săi au murit
Pasagerii submarinului Titan, care trebuia să ducă într-o expediție în jurul epavei Titanicului, au fost declarați morți. Paza de Coastă a făcut tristul anunț, după 4 zile de căutări neîncetate.
Submersibilul a fost declarat dispărut duminică, la scurt timp după ce a fost lansat în apele Oceanului Atlantic. Expediția trebuia să dureze nu mai puțin de 8 ore, dar „nava mamă” a pierdut legătura cu pilotul la o oră și jumătate.
Concluzia specialiștilor este că Titan nu a dispărut, ci a fost distrus la scurt timp după ce nu a mai emis semnale. De vină ar fi presiunea deosebită la care a fost expus, care a provocat o implozia. Fenomenul este opusul unei explozii. Presiunea din adâncuri a acționat asupra dispozitivului și l-a distrus într-o fracțiune de secundă.
Cei 5 pasageri au avut parte de o moarte instantă și nu este clar dacă au conștientizat ce se întâmplă.
Segmente din submersibil, descoperite pe fundul oceanului, lângă Titani
Cele 4 zile de căutări continue ale trupelor de salvare s-au încheiat în momentul în care la adâncimea de 4000 de m, pe fundul oceanului, au fost descoperite mai multe mase neobișnuite.
După ce le-au identificat, autoritățile au descoperit ce s-a întâmplat, de fapt, cu Titan. Cei 5 pasageri au fost declarați morți, iar familiile lor au fost înștiințate primele despre cele întâmplate.
Marina americană a declarat la scurt timp după acest anunț că în același moment în care a fost pierdut contactul cu dispozitivul subacvatic, a detectat un zgomot în apele oceanului. Unda a fost asemănătoare cu cea a unei implozii, adică exact ce s-a întâmplat în cazul submarinului.
Nu este clar de ce aceste informații nu au fost făcute publice atunci și de ce căutările au continuat.