Reclamă

Un șofer de ambulanță din Vaslui a fost oprit de polițiști în trafic și amendat. Deși era în misiune, agenții de la rutieră l-au sancționat pentru că avea viteza mult prea mare. 

Șofer de ambulanță din Vaslui, amendat de polițiști

Scenele greu de crezut s-au petrecut pe strada Ștefan cel Mare din Vaslui. La volan era un bărbat în vârstă de 57 de ani, angajat al Serviciului Ambulanță al Județului Vaslui.

În momentul în care a fost oprit de polițiști, echipajul medical era în misiune. Era vorba de o urgență de Cod Galben și trebuiau să ajungă cât mai repede în localitatea Popești, comuna Miclești. Aici, o femeie în vârstă de 68 de ani sunase la 112 și solicitase ajutor medical.

Echipajul nu a mai ajuns însă să-i acorde îngrijri medicale bolnave. Un echipaj de agenți de la Poliția Rutieră l-a oprit pe șofer în trafic. Motivul: conducea cu viteză mult prea mare. Mai exact, avea o viteză de 107 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă era de 50 km/h.

Bărbatul a rămas fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile

Oamenii legii au decis să îl oprească deoarece ambulanța nu avea în funcțiune semnalele luminoase și sonore, după cum prevede legea. Așa că au decis să-l amendeze pe șofer și, mai mult decât atât, să-l lase și fără permis.

În urma acestui incident, bărbatul a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.

La nivelul Serviciului Ambulanță al Județului Vaslui a fost demarată o anchetă internă. Cercetările efectuate vor stabili cu exactitate circumstanțele în care șoferul a fost oprit în trafic, dar și dacă este vinovat pentru incident.

Ambulanța era în misiune cod galben. Echipajul se îndrepta spre localitatea Popești, comuna Miclești la o pacientă în vârstă de 68 de ani cu patologie psihiatrică. Salvarea nu avea însă pornite semnalele acustice și luminoase așa cum prevede legislația., a transmis ulterior Serviciul Ambulanță al Județului Vaslui


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro