Reclamă

Transfăgărășanul, celebrul drum montan care traversează Munții Făgăraș, a fost oficial deschis pentru sezonul estival. După o lungă perioadă de timp în care șoseaua a fost acoperită de zăpadă, autoritățile  au reușit să curețe drumul. De asemenea au fost instalate plase de protecție pentru a preveni căderea bolovanilor de pe versanți.  Astfel, primii turiști vor putea urca deja pe spectaculosul drum.

Transfăgărășanul, deschis publicului la început de sezon estival

An de an, Transfăgărășanul este deschis pentru explorat pe perioada verii. În acest an, autoritățile au întocmit planul de bătaie pentru modernizarea lui.  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este structura care dirijează acest demers. Astfel, urmează lucrări de modernizare pentru ca acesta să fie accesibil pentru turiști pe o perioadă mai lungă de timp în anii următori.

În ciuda restricțiilor temporare și a numărului limitat de locuri de parcare, turiștii au luat cu asalt zona.

Deszăpezirea drumului a necesitat peste o lună de eforturi susținute, având în vedere că stratul de zăpadă avea o înălțime impresionantă de 6 metri.

În această perioadă, au fost efectuate și reparații la suprafața drumului, fiind eliminare gropile și înlocuite gardurile de protecție avariate. Pentru a asigura siguranța turiștilor, au fost instalate plase de protecție dotate cu senzori, care detectează zonele cu risc ridicat de cădere a bolovanilor.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat un proiect de modernizare a Transfăgărășanului, cu scopul de a scurta perioada în care acesta este închis pentru lucrări de întreținere. În prezent, este în curs de licitație studiul de fezabilitate, care va stabili direcțiile de îmbunătățire a drumului. Printre îmbunătățirile planificate se numără lărgirea curbelor strânse, instalarea de panouri digitale de informare privind disponibilitatea locurilor de parcare și condițiile meteo din zonă.

Totodată, vor fi create numeroase zone de parcare, refugii pentru fotografi și se va consolida infrastructura pentru a reduce riscurile actuale.

Directorul regional DRDP Brașov, Tudor Duțu, a declarat că noul proiect va oferi turiștilor o experiență ireproșabilă.

Vor fi foarte multe zone și parcări, refugii pentru fotografii și a putea parca mașinile în condiții de siguranță, vor fi consolidate toate porțiunile de drum care prezintă astăzi pericol.”, a explicat acesta.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro