Reclamă

Creșterea numărului de urși în România a devenit o problemă semnificativă. Fiarele sălbatice au ajuns să des atacul inclusiv în curțile oamenilor pentru a găsi hrană. Un caz recent a șocat întreaga țară. Este vorba despre momentul în care ursul a intrat într-o casă de vacanță de la Sinaia. Animalul a spart o ușă dublă de termopan și d-a dus direct la frigiderul din locuință. Astfel de cazuri îi înspăimântă pe români care cer sprijinul autorităților. Legat de acest aspect, se poartă discuții între aleșii politici legat de măsurile care pot fi luate.

Se dă liber la împușcarea de urși?

Fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția asupra necesității unei intervenții responsabile din partea statului. Acesta și-a motivat ideea prin care susține împușcarea urșilor.

Barna a subliniat că este inadmisibil ca autoritățile să intervină în recoltarea urșilor doar după producerea unor nenorociri sau catastrofe. El a evidențiat faptul că numărul județelor în care apar urși în zona de deal s-a dublat în ultimii ani, și a avertizat că tendința este constantă și că urșii ar putea ajunge chiar și în locații neașteptate, precum Constanța sau Delta Dunării.

În ceea ce privește cota de recoltă a urșilor, Tanczos Barna a subliniat că aceasta trebuie stabilită pe baza unei analize clare.

Politicianul susține că în acest caz, cetățenii trebuie să fie protejați de atacurile periculoase ale urșilor. Cu atât mai mult fermierii care sunt cei mai vizați.

Numărul județelor în care apar urșii s-a dublat în ultimii cinci sau șase ani. Barna a precizat că lipsa de responsabilitate și de acțiune din partea autorităților a condus la un astfel de fenomen.

social media

El a subliniat că habitatul natural al urșilor nu se află în zonele urbane sau agricole, ci în mediul lor natural. Cu toate acestea, în ultimul an au fost observate exemplare de urs chiar și în orașe precum Craiova, Pitești și Snagov.

Fostul ministru al Mediului a explicat că recoltarea urșilor nu implică uciderea sau sacrificarea lor, ci este o acțiune legală bazată pe legea vânătorii.

Fondul cinegetic, care include și urșii, este considerat o resursă regenerabilă. Barna a adus în discuție faptul că alte animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, cerbii sau mistreții, sunt și ele vânate, dar nu generează o dezbatere atât de acerbă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro