Reclamă

Guvernul condus de Marcel Ciolacu intenționează să elaboreze un nou act normativ, care vizează rezolvarea problemelor salariale ale angajaților din sistemul sănătății. Reamintim că angajații din sănătate au amenințat cu greva generală, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarii.

Conform informațiilor obținute de Antena 3 CNN, se preconizează că săptămâna viitoare va fi adoptată o ordonanță de urgență care va reglementa creșterea salariilor pentru asistenții medicali, infirmierele și brancardierii.

Cresc salariile pentru asistenți, infirmieri și brancardieri

Potrivit acestor informații, se estimează că acești angajați vor beneficia de o majorare salarială în cuantum de 500 de lei brut, iar pentru fiecare zi de muncă desfășurată în weekend sau într-o sărbătoare legală li se vor acorda un bonus suplimentar de 100 de lei.

În ceea ce privește medicii, aceștia vor primi o primă în valoare de 1.500 de lei pentru cel puțin 3 gărzi efectuate lunar.

Informație de ultimă oră! Cu cât ar putea să crească salariile din Sănătate. Decizia Guvernului Ciolacu

Cu titlu de exemplu, un medic care desfășoară 3 gărzi pe lună va beneficia, pe lângă plata corespunzătoare acestor gărzi, și de această bonificație menționată.

Ce părere au sindicatele din sănătate

Aceste majorări salariale urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 iulie și vor rămâne valabile până la adoptarea unei noi legi a salarizării, estimată să fie finalizată la 1 ianuarie 2024.

După acest anunț, sindicatele din domeniul sănătății iau în calcul oprirea semnării contractului colectiv de muncă, întrucât acest lucru ar însemna că nu vor mai avea posibilitatea de a declanșa o grevă generală.

Această strategie adoptată de sindicate denotă faptul că acestea încă manifestă îndoieli și rezerve cu privire la oferta prezentată de către Guvern. Astfel, situația rămâne tensionată.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro