Reclamă

Europa se confruntă cu provocări majore în fața schimbărilor climatice. Conform specialiștilor, aceasta trebuie să se pregătească pentru o creștere a numărului de valuri de căldură mortale.

Ne așteaptă valuri de căldură extremă

Conform unui studiu realizat recent,  anul trecut a fost înregistrată o creștere a temperaturilor în Europa cu aproximativ 2,3 grade Celsius.  Specialiștii ai făcut o comparație față de perioada preindustrială, în acest sens.

Cei care au cercetat contextul sumbru spre care ne îndreptăm spun că Europa este unul dintre cele mai afectate continente.

Un raport documentat laborios legat de această temă a fost denumit   „Starea climei în Europa 2022”. Acesta reflectă o realitate cruntă a ceea ce se întâmplă cu clima.  Studiul a fost elaborat de Organizația Meteorologică Mondială și Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene.

Prin prisma acestuia, specialiștii evidențiază impactul schimbărilor climatice asupra Europei. Printre consecințele majore menționate în raport se numără căldura extremă, seceta care afectează culturile, temperaturile record ale suprafeței mării și topirea fără precedent a ghețarilor.

Conform studiului, Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât media globală începând cu anii ’80. Acest fenomen a avut un impact semnificativ asupra societății și ecosistemelor din regiune.

În 2022, temperaturile din Europa au depășit cu aproximativ 2,3 grade Celsius nivelul preindustrial (1850-1900). Acest indice este luat drept referință în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

De unde ar putea veni salvarea într-un astfel de caz

Omenirea nu a mai trăit vreodată astfel de momente legate de încălzirea globală. Astfel, situația este dificil de gestionat. Totuși, salvarea pare să fie la îndemâna tuturor spun specialiștii. Un pas important în acest sens ar fi trecerea la energia regenerabilă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro