Alerta de epidemia de holeră de la Marea Neagră i-a speriat pe români de-a dreptul, așa că ministrul turismului a spus adevărul și ce risc există dacă alegem o vacanță pe litoralul românesc.
De unde a pornit vestea că există risc de îmbolnăvire pe litoral
Alerta de holeră, apărută în spațiul public după evenimentele recente din Ucraina, i-a speriat de-a dreptul pe români. După distrugerea barajul Nova Kahovka, s-a vehiculat că apele din zonă, care vor ajunge în Marea Neagră, poarte și virusul răspunzător de holeră.
Veștile s-au propagat rapid, iar românii s-au speriat de-a binelea. Astfel că de teamă să nu se îmbolnăvească, unii iau în calcul chiar să-și anuleze vacanțele pe litoral. Fie ele atât în România, cât și în Bulgaria și Grecia.
Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis că monitorizează permanent calitatea apei în sezonul estival. Astfel că specialiștii au prelevat deja probe și au efectuat teste, pentru a se asigura că nu există niciun risc epidemiologic la care se expun turiștii. Rezultatele au fost negative: apa mării nu prezintă niciun pericol pentru oameni.
Ministrul Turismului, adevărul despre epidemia de holeră de pe litoral
Și Radu Oprea, noul Ministrul al Economiei, Turismului și Antreprenoriatului a adresat subiectul. În urmă cu o zi, el a avut o discuție cu omologul său bulgar, Julian Popov. Cei doi au stabilit că România și Bulgaria vor colabora permanent pentru a monitoriza situația.
Totuși, până acum, se pare că informațiile despre pericolul de holeră de la malul mării sunt total false și nefondate. Oamenii au ales să se informeze din surse neoficiale, ceea ce nu a făcut decât să pună gaz pe foc.
Ministrul susține că românii nu au niciun motiv de îngrijorare. Astfel că toți sunt sfătuiți să nu recurgă la măsuri drastice, cum ar fi să-și anuleze concediile. Oamenii au fost încurajați să plece liniștiți și să nu se teamă că vor avea probleme de sănătate.