Reclamă

Vești bune pentru români! De la 1 iulie acești angajați se vor bucura de un salariu mai mare. Nu, nu este vorba despre profesori sau despre personalul auxiliar din învățământ. Iată cine sunt românii care vor primi mai mulți bani.

Începând cu data de 1 iulie, anumiți români vor beneficia de o majorare salariale. Această măsură va fi valabile atât pentru profesorii și cadrele didactice auxiliare, care recent au câștigat dreptul la creșteri salariale în urma protestelor lor. Pe lângă aceste categorii, și alți angajați ai statului vor beneficia de salarii mai mari.

Salariu mai mare de la 1 iulie pentru acești români

Deci, cine vor fi acești norocoși care vor beneficia de majorări salariale începând cu luna viitoare? Ei bine, printre beneficiari se numără angajații din sistemul de sănătate, cei din asistența socială, din apărare, din ordinea publică și angajații securității naționale.

Românii care se vor bucura de un salariu mai mare de la 1 iulie

În ceea ce privește profesorii, trebuie menționat faptul că începând cu 1 iunie 2023, salariile acestora și ale personalului didactic auxiliar vor crește considerabil. Fiecare funcție de profesor va beneficia de o majorare de 1.300 de lei, în timp ce personalul nedidactic va primi o creștere de 400 de lei.

Scrie clar în lege

Dar să nu uităm de o altă modificare importantă legată de salariile personalului didactic auxiliar. Începând cu luna iunie 2023, în baza unei derogări de la dispozițiile legale, salariile de bază ale acestui personal, care lucrează în cadrul bibliotecilor universitare și în alte funcții prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, vor fi majorate cu suma de 1.300 de lei pentru fiecare angajat care se califică ca personal didactic auxiliar conform Legii educației nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și care își desfășoară activitatea în sistemul național de învățământ, conform textului Ordonanței de Urgență.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro