Reclamă

Elena Udrea ar putea să scape de închisoare! Potrivit avocaților săi, fostul ministru suferă de o boală gravă care poate duce la un șoc anafilactic mortal dacă nu primește tratamentul adecvat la timp.

Pe 11 iulie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție vor pronunța o hotărâre finală în procesul finanțării campaniei din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu, în care sunt judecate Elena Udrea și Ioana Băsescu. Fostul ministru a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare în prima instanță, iar fiica cea mare a fostului președinte a fost condamnată la 5 ani de închisoare.

Averea Elenei Udrea, pe mâna procurorilor

Pentru a recupera prejudiciul de aproximativ două milioane de lei, procurorii DNA au pus sub sechestru, în martie 2018, un imobil situat în Sectorul 1 din București, deținut de Elena Udrea. Proprietatea are o suprafață de 5.001 metri pătrați și a fost evaluată la 565.000 de euro. Această măsură a fost menținută de Curtea de Apel București în decizia sa de condamnare.

La ultima ședință desfășurată la Înalta Curte, avocații Elenei Udrea și ai Ioanei Băsescu au invocat prescrierea faptelor, iar procurorii au cerut o pedeapsă mai mare pentru cele două acuzate.

Elena Udrea a ridicat problema sesizării Curții Constituționale pentru a decide asupra constituționalității articolelor de lege privind confiscarea specială. Ea a susținut că faptele din dosar s-au prescris și că „confiscarea echivalează cu o pedeapsă”.

Elena Udrea ar putea fi eliberată din închisoare! Boala de care suferă fostul ministru

Avocații Elenei Udrea au devenit cunoscuți după ce au afirmat că clienta lor nu poate fi ținută în închisoare din cauza unei boli grave, care îi afectează starea de sănătate și care o expune unui risc major într-o închisoare obișnuită.

Care este boala de care suferă Elena Udrea

Potrivit informațiilor publicate de Capital.ro, fostul ministru suferă de arahnofobie, adică frică de păianjeni. Mai mult, ea este alergică și la gândacii de bucătărie, iar avocații susțin că ar putea avea un șoc anafilactic dacă ar fi înțepată de astfel de insecte.

Șocul anafilactic determină sistemul imunitar să elibereze substanțe chimice care pot duce la un șoc mortal. Aceasta se manifestă prin scăderea bruscă a tensiunii arteriale și îngustarea căilor respiratorii, blocând respirația.

Șocul anafilactic este o reacție alergică gravă care poate pune în pericol viața și poate apărea în câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen, precum anumite alimente, medicamente, înțepături de insecte sau latex.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro