Reclamă

Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile i-au adus pe agricultori la capătul răbdării. De la vremea călduroasă, la frig, vijelii și ploi, toate au contribuit la distrugerea unor culturi.  Din nefericire, fermierii nu au putut decât să privească de pe margine cum munca lor din ultimele luni este distrusă. În unele zone ale țării, culturile de porumb sau cartofi sunt inundate de-a dreptul. Apa a atins în anumite regiuni și 30-40 de cm.

Culturi devastate de vremea capricioasă

După câteva zile în care românii credeau că vara și-a intrat serios în drepturi, vijeliile și ploile torențiale au venit peste anumite regiuni ale țării. În urma lor, prăpădul. Numeroase culturi au fost afectate de aceste fenomene meteorologice extreme.

Deși au încercat să își protejeze culturile mici, din solarii, în cazul celor mari, agricultorii nu au avut nici o șansă. Astfel, numeroase zone au fost acoperite de apă. Conform datelor furnizate de meteorologi, în unele regiuni, au fost înregistrate în unele zone cantități de peste 90 de litri de apă pe metrul pătrat. Un adevărat dezastru pentru agricultură.

Mai grav este că apele nu s-au retras în multe zone nici după mai bine de 48 de ore de la viitură. Astfel, oamenii au fost nevoiți să ceară ajutorul autorităților pentru a evacua animalele.

Conform primelor date ale fermierilor, afectate le sunt culturile de rapiță, orz, porumb.

Nu vom avea nici jumătate din recolta de anul trecut.”, a explicat un agricultor.

Peste doar câteva săptămâni, în luna iulie mai exact, fermierii ar fi trebuit să treiere grâul. Nici nefericire, pâmântul la această oră în numeroase culturi de grâu este extrem de moale, în unele regiuni fiind încă inundații. Astfel, agricultorii își fac deja calcule care arată pierderile.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro