Reclamă

Nicolae Ciucă este noul președinte al Senatului. Acesta a fost susținut de către coaliția de guvernare pentru a prelua scaunul celui de al doilea om în stat.  Senatul s-a reunit în plen în această dimineață pentru a-l desemna pe noul președinte al Camerei Superioare a Parlamentului.

Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului

Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului României. În cadrul plenului, acesta a fost numit în funcție cu 88 voturi pentri și 16 împotrivă.  Ciucă și-a depus ieri mandatul de premier astfel încât să poată fi demarate  procedurile legate de calendarul rotativei guvernamentale.

Conform planurilor, Marcel Ciolacu urmează să fie noul premier al României. Nicolae Ciucă a refuzat o altă funcție în cadrul Guvernului, tocmai în ideea de a prelua scaunul de șef al Senatului.

Funcția era liberă din data de 29 iunie 2022 când Florin Cîțu a decis să demisioneze. Alina Gorghiu a fost cea care a preluat atunci sarcinile președintelui interimar.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat astăzi reprezentanții partidelor

Astăzi la Palatul Cotroceni au fost organizate consultări legate de desemnarea candidatului în funcția de prim-ministru.

Conform surselor, ce mai probabil în Cabinetul Ciolacu vor fi incluși vicepremierii Catalin Predoiu (PNL) și Marian Neacșu (PSD). Din partea PSD, vor fi miniștri la: Transporturi – Sorin Grindeanu, dar și la Fonduri Europene – Andrian Câciu. De asemenea, la Agricultură – Florin Barbu, precum și la Economie – Radu Oprea.

Sectorul Apărării rămâne tot la PSD, în timp ce Gabi Firea păstrează conducerea de la Ministerul Familiei.

La Digitalizare este propus Bogdan Ivan, în timp ce la Ministerul Muncii ar urma să ajungă Marius Budăi. De asemenea în sectorul Sănătății, Alexandru Rafila rămâne la conducere.

Din partea PNL, vin în Cabinetul Cuolacu, Cătălin Predoiu la Interne precum și Adrian Veștea (fost primar Râșnov, președinte CJ Brașov), la Dezvoltare.

Externe – Luminița Odobescu

Mediu – Mircea Fechet( Ciprian Pandea contracandidat)

Cultură – Raluca Turcan

Energie – Sebastian Burduja

Educație – Ligia Deca

Justiție – Bogdan Mateescu


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro