Reclamă

 Fostul premier al Italiei, a pierdut lupta cu viața. După moartea lui Berlusconi președintele Vladimir Putin, care-i era apropiat, a transmis un mesaj în onoarea sa.

Puțin, mesaj după moartea „dragului prieten” Berlusconi

Liderul de la Moscova și-a început mesajul printr-un omagiu pentru relația pe care a avut-o cu Berlusconi. Fostul premier italian a susținut în timpul mandatului său aderarea Federației Ruse la Uniunea Europeană, iar ulterior chiar și la NATO. Așa că este ușor de înțeles de ce Putin a ținut să-l numească „dragul” său prieten, al cărui deces îl deplânge.

Și cum relația dintre cei doi a fost una apropiată, președintele Rusiei nu a vorbit despre Berlusconi formal, ci în schimb i s-a adresat pe numele său mic, Silvio.

Silvio a fost o persoană dragă, un prieten adevărat., a scris Putin într-un mesaj de condoleanțe adresat președintelui italian Sergio Mattarella.

Vladimir Putin a continuat apoi să-i laude calitățile lui Berlusconi și să-i aprecieze viziunea și deciziile pe care le-a luat în perioada în care a dominat politica italiană.

Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 87 de ani

Silvio Berlusconi s-a stins luni, 12 iunie, la orele dimineții. În ultimele luni, starea sa de sănătate s-a agravat tot mai mult. Fostul premier al Italiei a fost diagnosticat cu leucemie, cu care se lupta de mai mulți ani. La boala sa a contribuit și infectarea cu Covid-19, care i-a deteriorat semnificativ starea de sănătate.

Berlusconi a avut mai multe mandate și s-a aflat la conducerea guvernului italian timp de aproximativ 9 ani. Cariera sa a fost marcată de scandaluri și probleme juridice.

Influența pe care a avut-o pe scena politică l-a ajutat să se apropie și de Vladimir Putin. Între cei doi a existat o relație de prietenie strânsă, manifestată prin daruri și vizite periodice.

Se pare că relația lor nu a fost afectată de remarcile fostului premier la adresa lui Putin când acesta a ordonat invazia din Ucraina. În aprilie 2022, Berlusconi a declarat că este „profund dezamăgit” de comportamentul lui Putin în Ucraina. Ulterior, el a explicat că de vină nu ar fi liderul de la Moscova, ci anturajul său.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro