Reclamă

Hotelierii s-au trezit în ultimele zile cu un val de solicitări de anulare a rezervărilor vacanțelor. Toate venite din partea profesorilor. Dascălii se tem că nu vor avea bugetul necesar pentru perioada de relaxare până nu se vor vedea cu banii promiși în mână.

La rândul lor, hotelierii privesc cu neputință contextul și nu știu dacă vor rămâne cu vacanțele nevândute.

Profesorii se tem că nu își vor putea achita vacanțele

Departamentele de vânzări ale hotelurilor de pe litoral au primit în ultima săptămână, numeroase solicitări de anulare a concediilor. Toate vin din partea cadrelor didactice care aveau incertă situația salarială având în vedere contextul grevei. Cu toate că le-au fost acceptate revendicările, dascălii nu ai încredere în aleșii politici până nu se vor vedea cu banii promiși în mână.

Mulți dintre profesorii care aveau vacanțe rezervate pentru următoarea perioadă, dar le-au anulat, au motivat că vor reveni pentru mijlocul sezonului. Vor fi nevoiți însă să plătească atunci sume duble sau triple pentru un concediu. Asta pentru că odată cu înaintarea spre jumătatea sezonului cresc și tarifele.

Rezervările din această perioadă au fost anulate, pentru că domină incertitudinea. Se termină anul şcolar pe 16 iunie sau nu? Mulţi turişti ne întreabă pe noi la telefon. Industria hotelieră a fost foarte afectată de această grevă.”, a explicat un proprietar de hotel de pe litoralul nostru.

La pachet cu hotelierii în incertitudine stau și proprietarii restaurantelor și plajelor. Rezervările anulate înseamnă mai puțini turiști pe litoral și evident, încasări mai mici.

Deși guvernanții le-a promis profesorilor că vor primi banii în plus la salariu, totuși, vestea nu i-a determinat să își schimbe opțiunile legat de anularea vacanțelor. Asta pentru că până nu vor vedea negru pe alb că au primit majorările salariale, nu au curaj să se aventureze la astfel de cheltuieli.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro