Reclamă

Greva profesorilor continuă, dar Guvernul se concentrează simultan și pe rotativă. Nicolae Ciucă își pregătește demisia și va fi înlocuit în funcție de Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă își pregătește demisia

Coaliția de guvernare a decis să nu mai amâne rotativa între prim-miniștri. Dacă la izbucnirea crizei din educație Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au decis să amâne schimbare până la finalizarea grevei, situația s-a schimbat.

În presă circulă tot mai multe informații conform cărora actualul premier ar avea deja demisia scrisă și așteaptă doar să predea mandatul. Ciucă ar urma să demisioneze săptămâna viitoare. Inițial, s-a crezut că va demisiona la sfârșitul ședinței de la Palatul Victoria de duminică, 11 iunie.

Între timp, între membrii PSD deja au loc alte discuții la Vila Lac despre următorul Guvern și cum vor fi împărțite ministerele.

Există mai multe scenarii care sunt luate în considerare în ceea ce privește partidul UDMR. Este posibil chiar să iasă de la guvernare și în schimb susţină în Parlament guvernul condus de Marcel Ciolacu. Acest lucru ar fi posibil după semnarea unui acord politic între cele 3 partide care formează actuala coaliție.

Ce se întâmplă cu greva profesorilor

Conform înțelegerii dintre PNL, PSD și UDMR, rocada premierilor trebuia să aibă loc la finalul lunii mai. În ultima săptămână din lună a izbucnit însă greva angajaților din învățământ, așa că rotativa a fost pusă pe plan secund. Și președintele Klaus Iohannis le-a cerut lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu să aștepte până să facă acest pas.

Guvernul așteaptă acum răspunsul dascălilor din țară la noua ofertă pe care le-au pus-o pe masă. Proiectul pentru noua ordonanță de urgență care ar urma să fie adoptată a fost pus în dezbatere publică.

Luni, 12 iunie, la Palatul Victoria va avea loc o nouă ședință de Guvern. La ea sunt așteptați și liderii sindicali, care vor transmite coaliției răspunsul colegilor aflați în grevă.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro