Reclamă

Nicolae Ciucă a dat un nou ultimatum pentru profesori. Vrea ca liderii sindicaliști să îi dea un răspuns la noua ofertă primită la primele ore ale săptămânii viitoare.

Nicolae Ciucă, ultimatum pentru profesori: „Mâine, la ora 10:00….”

Coaliția de guvernare s-a întâlnit din nou duminică, 11 iunie, la Palatul Victoria. A avut loc o ședință de Guvern, în care s-a discutat pe baza proiectului de ordonanță de urgență ce prevede noua ofertă pentru angajații din învățământ.

Inițial, oferta a fost transmisă liderilor de sindicat seara precedentă, pentru a putea fi transmisă ulterior dascălilor din țară.

În proiectul de ordonanță pus deja în dezbatere publică, sunt incluse revendicările greviștilor. Unele urmând să fie implementate imediat, iar altele la începutul anului 2024.

La ședință au fost chemați și liderii de sindicate, care au stabilit că vor transmite un răspuns singur pentru ofertă luni, 12 iunie. Dascălii din țară doresc ca înainte să se pronunțe și să decidă încheierea grevei să consulte documentul.

Ce spune Nicolae Ciucă despre noua ofertă a Guvernului

Așadar, profesorii au un ultimatum pentru această nouă ofertă: ora 10:00, luni. Atunci Nicolae Ciucă a transmis că solicită reprezentanților sindicatelor din țară să vină la Palatul Victoria și să discute despre ce se va întâmpla în continuare.

Totuși, până atunci, greva în educație continuă. Cadrele didactice din țară și angajații din învățământ vor intra în a patra săptămână consecutivă în care au refuzat să intre la orele de curs și să-și desfășoare activitatea.

Șeful Exevutivului a vorbit și despre măsurile decise în ultimele săptămâni, în contextul crizei din educație. El a explicat că fiecare decizie a coaliției a fost una responsabilă, asumată și nu în ultimul rând realizabilă.

Nicolae Ciucă a mai declarat că s-a evitat luarea de măsuri „populiste”, care să ducă la dereglarea sistemului. Premierul se arată însă optimist în ceea ce privește noul pachet de măsuri și spune că mâine ar putea fi încheiată criza din educație.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro