Reclamă

Ministerul Educației a emis o circulară către Inspectoratele Școlare, în care se anunță că profesorii care au participat la grevă nu vor primi salariul pentru zilele de absență.

Circulara, prezentată de stiripesurse.ro, subliniază faptul că salariații din învățământ nu trebuie să beneficieze de plata pentru zilele de protest. Documentul solicită ca drepturile salariale aferente lunii mai 2023 să fie corect calculate și să fie în concordanță cu documentele care atestă prezența la școală și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legislației în vigoare.

Profesorii care au participat la grevă nu vor fi plătiți

Circulara evidențiază importanța întocmirii corecte a statelor de plată, având la bază timpul efectiv lucrat. Astfel, se precizează că statelor de plată trebuie să li se acorde atenție și să fie verificate de Inspectoratele Școlare județene sau de Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a se asigura conformitatea cu reglementările legale în vigoare. Inspectoratele vor verifica respectarea corectitudinii întocmirii statelor de plată de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, conform prevederilor legale.

Încă o lovitură pentru profesorii din România! Ministerul Educației a anunțat oficial: Nu își vor primi salariile!

De asemenea, circulara subliniază responsabilitatea directorilor unităților de învățământ și a conducerii inspectoratelor școlare de a lua toate măsurile necesare pentru ca validarea statelor de plată să fie realizată înainte de data planificată pentru plata salariilor la unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului.

Ministerul Educației a anunțat oficial

Potrivit prevederilor legale, inspectorii școlari generali au calitatea de ordonatori secundari de credite, iar directorii unităților de învățământ preuniversitar de stat au calitatea de ordonatori terțiari de credite. Acest aspect confirmă importanța și responsabilitatea acestora în procesul de verificare și validare a statelor de plată.

Circulara menționează, de asemenea, că plata drepturilor salariale aferente lunii mai 2023 trebuie efectuată până la termenul legal stabilit, respectiv 14 iunie 2023, conform prevederilor legale în vigoare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro