Reclamă

Comunitatea credincișilor români din Statele Unite ale Americii a primit una dintre cele mai triste vești. În această dimineață, parohia construită în 1902 a ars din temelii. Vorbim despre Biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian (Willingdon), cea mai veche parohie românească de peste Ocean.

Românii se află pretutindeni în lume, iar atunci când și se face dor de casă, biserica este alinarea lor. Din păcate, comunitatea de români din Canada a rămas fără parohia în care se rugau. Biserica istorică a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Boian a ars complet și nu a mai putut fi salvat nimic din ea.

Comunitatea credincioșilor se pregătea pentru o serie de evenimente importante,dar, din păcate, nu vor mai avea unde să se adune. Zilele acestea, celebrau ieșirea la pensie a unui preot, iar la finalul lunii, 125 de ani de când primii români au pus piciorul în Canada.

Devastat de veste, Episcopul Canadei i-a îndemnat pe toți să se roage și să continue să creadă în Dumnezeu.

O veste tristă pentru comunitatea din Boian și pentru Episcopia Ortodoxă Română a Canadei. O să vă rog să pomeniți în rugăciune pe Părintele Mircea Panciuk, Părintele Gheorghe Petrovan și comunitatea din Boian”, este mesajul de pe pagina de Facebook.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro