Reclamă

Banii europeni au fost deja împărțiți. Cel puțin asta arată planul Comisiei Europene pentru viitorul an bugetar. Acesta prevede un cumul total de peste 189,3 miliarde de euro. Ulterior, suma va fi completată de alți 113 miliarde de euro.

Cum va fi împărțit bugetul european

Conform planului trasat de comisarii europeni, fondurile pleacă în 2024 spre sectoarele care vor mobiliza statele membre spre redresare. Sunt vizate țările membre ale Uniunii Europene, dar și cauzele partenerilor din lume.

Banii ar urma să contribuie la modernizarea, dar și la întărirea structurii europene. Sumele alocate ar urma să încurajeze tranziția spre energia regenerabilă și digitalizare. De asemenea, banii ar trebui să ajute la crearea de locuri de muncă în statele membre. Totodată se încearcă și consolidarea rolului Europei în lume.

Cel puțin în acest moment, bugetul clar pentru țara noastră nu poate fi stabilit clar.

O sumă importantă de bani va ajunge în Ucraina

Comisia Europeană a prioritizat și în acest an situația Ucrainei. Astfel, un sprijin de viitor va fi alocat acestui stat. Banii europeni sunt prevăzuți pentru a ajuta statele membre să facă față contextului actual.

Totuși și în cazul bugetului european există situații dificile în ceea ce privește împărțirea lui. Precum în cazul bugetelor de stat și acesta este influențat de diverse aspecte.

Bugetul UE pentru 2024 a fost adaptat pentru a sprijini în continuare tranziţia verde şi digitală a Uniunii şi rămâne unul dintre cele mai puternice instrumente prin care se aduce valoare adăugată în viaţa oamenilor”, a precizat comisarul european Johannes Hahn.

Politica agricolă rămâne de asemenea o prioritate pentru anul 2024.  Peste 50 de miliarde de euro  vor fi alocați pentru acest sector comun. O sumă importantă va ajunge și în sfera de dezvoltare regională.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro