Reclamă

Dintr-un moment în altul, un dezastru ecologic poate cuprinde Marea Neagră. Este alertă de poluare extremă în zonă. Totul după ce un baraj de pe Nipru a fost aruncat în aer. În urma incidentului, o cantitate uriașă de reziduri și ulei indistrial a fost deversată. De asemenea, au urmat și o serie de inundații.

Alertă de poluare extremă în Marea Neagră

Barajul de pe Nipru a fost aruncat în aer, iar în urma acestuia a urmat dezastrul. Dincolo de riscul de poluare extremă, o serie de inundații au fost provocate în unele zone ale Ucrainei. Echipe de salvare s-au mobilizat pentru a scoate oamenii din locuințele acoperite de ape.

În același timp, Ucraina și Rusia arunca vina reciproc pe celălalt stat pentru această distrugere masivă.

Este vorba despre barajul Kahovka, acesta fiind singurul care era sub controlul rușilor.  Barajul a fost aruncat în aer noaptea trecută, creând multă panică. În urma bombardamentului, apa a măturat tot în calea ei.

În acest moment, nivelul apei a crescut cu peste 10 metri în zonă. Autoritățile se așteaptă ca acesta să depășească 12 m.

În urma ruperii barajului, 24 de localități au fost acoperite de ape. Astfel, au fost emise peste 17.000 de ordine de evacuare pentru ca viețile oamenilor să fie salvate

Speriați, oamenii s-au urcat pe garduri sau în copaci pentru a fi preluați de autorități.

Riscul de poluare extremă crește de la o oră la alta spun specialiștii. În zonă, persoanele evacuate raportau rând pe rând că în aer este un miros puternic de ulei de motor. Asta pentru că tone de ulei industrial s-au deversat în urma acestui fenomen.

Din nefericire este inevitabil ca uleiul să nu ajungă în Marea Neagră. Un comisar al Gărzii de Mediu din Ucraina susține că vor fi văzute pete de ulei deasupra apei. Acestea vor omorâ multe dintre animalele marine.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro