Reclamă

În ultimele două săptămâni, elevii au pierdut zeci de ore, din cauza grevei, pe care le-ar putea recupera. Ministrul Educației a spus când se va întâmpla acest lucru.

Când recuperează elevii orele pierdute din cauza grevei

Criza din educație este departe de a ajunge la final. Profesorii nu s-au lăsat convinși de OUG dat de Guvern să se întoarcă în sălile de clasă. Așa că anul școlar și examenele pentru anii terminali sunt încă sub semnul întrebării.

Declanșarea grevei profesorilor pe data de 22 mai a reprezentat pentru elevi zeci de ore pierdute. De mai bine de două săptămâni, peste 60% dintre cadrele didactice au refuzat să intre la ore. Iar negocierile cu Executivul nu au dus nicăieri, așa că greva este probabil să continue.

În acest context, Ministerul Educației vorbește de mai multe scenarii pentru încheierea anului. Orele pierdute s-ar putea recupera, iar examenele vor fi amânate dacă nu se ajunge la o înțelegere cu dascălii.

Ligia Deca spunea inițial că aceste ore vor fi recuperate în toamnă, când începe noul an școlar. Acum, se vorbește de prelungirea acestuia, mai ales că elevii nu au situațiile încheiate. Termenul limită pentru încheierea mediilor este de 9 iunie, adică doar peste câteva zile.

Ce spune Ministrul Educației despre prelungirea anului și amânarea examenelor

Vom încerca să găsim soluția astfel încât să nu intrăm foarte mult în vară, având în vedere infrastructura, căldura, vom încerca să refacem planificările astfel încât să putem să recuperăm la începutul anului următor. , a declarat ministrul.

Doar că pentru absolvenții de clasa a 8-a și a 12-a, această variantă nu este posibilă. Astfel că este esențial ca aceștia să-și poată susține cât mai repede examenele.

Înscrierea pentru Bacalaureat a fost prelungită până pe 9 iunie, în timp ce pentru Evaluarea Națională ar urma să înceapă tot atunci. Nu în toate școlile a fost posibil acest lucru, căci nu au fost profesori care să realizeze acest proces. Ministerul Educației nu a transmis până acum o situație clară cu aceste înscrieri.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro