Reclamă

Vești bune pentru pasionații de călătorit. De la jumătatea lunii iunie, Aeroportul Brașov se va deschide publicului și va opera chiar și curse internaționale.

„Aeroportul Braşov va putea opera curse internaţionale! Am semnat astăzi Ordinul de Ministru prin care Aeroportul Braşov-Ghimbav, aflat în coordonarea Consiliului Judeţean Braşov, a fost certificat ca aeroport internaţional şi va putea opera curse externe de la mijlocul lunii iunie”, este mesajul postat de Sorin Grindeanu, marţi, pe Facebook.

Aeroportul din Brașov este cel mai nou și modern din România. Este singurul care funcționează cu turn de control virtual. Dirijarea aeronovelor se va face cu ajutorul Centrul de Dirijare a Zborurilor din Arad, iar deschiderea va avea loc pe 15 iunie.

Aeroportul din Brașov, gata de funcționare

Pentru ca mai sunt doar câteva zile până la marea deschidere, IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a și emis, deja, codul de locație pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Astfel, începând cu 12 mai, acesta poarte fi identificat cu ajutorul codului GHV.

Momentan, primele curse de pe cel mai nou aeroport din România vor fi cele de tip charter. Însă, pe lângă ele vor mai opera zborurile regulate și companii precum Wizz Air și Dan Air.

De altfel, este pentru singura dată în ultima perioadă când Wizz Air adaugă curse noi portofoliului. În ultimele săptămâni, compania a anunțat că renunță la anumite curse, inclusiv la cele cu plecare de pe Aeroportul din București.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro