Reclamă

In orașele de la munte sau stațiuni, urșii au ajuns să coboare din păduri direct în pe străzi sau chiar în curțile oamenilor. Un nou caz de apariție a a ursului a fost înregistrat la Brașov.Animalul a colindat oe străzi și s-a urcat chiar pe unul dintre mall-uri. A sfârșit însă tragic după ce a fost eutanasiat.

Urs eutanasiat după ce a căzut de la 15 m înălțime intenționa să scape din mainile oamenilor legii. Astfel, animalul s-a urcat pe un balcon și a sărit crezând că se poate retrage în pădure. Din nefericire, acesta și-a provocat multe răni și suferință. Din acest motiv, autoritățile au luat decizia de a-l eutanasia

Urs eutanasiat după ce și-a provocat răni

Scenele desprinse dintr-un film parcă au avut loc la marginea orașului Brașov. Un urs a colindat străzile orașului zeci de minute. Atunci când autoritățile au încercat să îl alunge, acesta a sărit de pe un balcon de la 15 m. Acesta era localizat în parcarea supraetajată a unui mall din oraș. Din nefericire, puiul de urs a reușit să își provoace răni grave.  Din acest motiv, veterinarii au luat decizia de a îl eutanasia. Totul pentru a-i curma suferința.

Alarma s-a dat în jurul orei 3 noaptea în orașul de la poalele Tâmpei. Ursul era pe in bulevard din oraș, situat la câțiva sute de metri de pădure. Oamenii au alertat autoritățile prin numărul unic de urgență 112. De asemenea, la scurt timp a fost emis și un mesaj Ro-Alert prin care brașovenii erau îndemnați să ocolească zona.

A urmat o mobilizare generală a autorităților. Polițiști, echipe de intervenție ale primăriei, poliție și jandarmerie. Toți oamenii au încercat să îndrume animalul înapoi spre pădure.

Animalul s-a refugiat în parcarea supraetajată a centrului comercial din apropiere. Ursul a urcat mai multe etaje din parcare și a alergat printre autoturisme. Într-un final s-a cățărat de pe conducte într-un balcon.

Încercarea veterinarilor de a-l tranchiliza a fost imposibilă. Asta pentru că animalul se strecura în spații înguste. A ajuns într-un balcon de unde a încercat să sară însă acest fapt i-a provocat răni grave. Ursulețul s-a prăbușit de la 15 m altitudine. Astfel, pentru că s-a rănit grav, medicii l-au eutanasiat.

A ajuns la acest balcon care este suficient de înalt. A încercat de mai multe ori să se urce, după care a ajuns din nefericire jos, unde se văd urmele de sânge.” , a precizat Alexandra Cojocaru, Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro