Reclamă

Carnea de porc este în topul preferințelor alimentelor consumate de români. Dovada clară constă în numărul de kilograme destinate consumului pe cap de locuitor.

Carnea de porc consumată în acest mod este dăunătoare organismului

Deși unii medici susțin că aceasta este o adevărată bombă pentru organism, totuși consumăm peste 30 de kg pe cap de locuitor anual. De cealaltă parte a baricadei se numără specialiștii care spun că acest tip de carne este unul sănătos. Totul ar consta de fapt în cantitatea pe care o consumăm.

Cel mai periculos mod de a găti carnea de porc este cel care presupune marinarea ei în prealabil. Mai exact, tradiționalul „baiț” în care alimentul se ține o perioadă de timp înainte de gătire. De cele mai multe ori acesta conține pe lângă ierburi aromatice și usturoi și mult ulei. Combinarea grăsimii din carnea de porc cu uleiul vegetal poate transforma preparatul într-o bombă calorică. De altfel, o astfel de masă ne poate îngreuna serios funcția ficatului.

O variantă mai sănătoasă constă în marinarea acesteia în baiț fără ulei. Mulți specialiști în domeniul nutriției susțin că această carne este oricum extrem de suculentă, astfel că nu este deloc necesară marinarea ei.

Carnea de vânat poate fi consumată cu ulei

Nu toată lumea agreează carnea de vânat. Aceasta are un gust mai pregnant, iar deseori se poate simți chiar „ațoasă”. Din acest motiv este utilizat uleiul în pregătirea ei. În această combinație, uleiul o frăgezește.

Carnea vită este de asemenea ideală consumului. Numeroși medici sunt de această parte a baricadei în detrimentul consumului cărnii de porc. Un mare dezavantaj în pregătirea cărnii de vită este că aceasta necesită multă experiență pentru a ajunge la consistența ideală.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro