Reclamă

Cadrele didactice din România intră în a treia săptămână consecutivă de grevă. OUG a Guvernului nu i-a convins să reia desfășurarea orelor.

Profesorii intră în a treia săptămână de grevă

Mai e mai puțin de o săptămână până când mediile elevilor din toată țara ar trebui încheiate. Ministerul Educației a prelungit perioada până pe 9 iunie, atunci când ar trebui să se termine și înscrierile la examenul de Bacalaureat. Simultan, pe 19 iunie ar trebui să înceapă și Evaluarea Națională, pentru elevii de clasa a 8-a.

Guvernul nu dă însă semne că simte presiunea acestor date și speră în continuare că profesorii vor fi cei care vor ceda. Doar că angajații din învățământ nu sunt mulțumiți de felul în care au decurs negocierile până acum și nici ce li s-a oferit.

Chiar dacă sindicaliștii au respins oferta Guvernului, care a reprezentat o creștere de 1.000 de lei la salariile brute, s-a mers m-a departe și a fost adoptată printr-o Ordonanță de Urgență. Profesorii nu vor să audă însă de câteva sute de lei și nici de promisiunile unor măriri mai mari, așa că au anunțat clar: greva continuă.

Dascălii cer imediat acest lucru Guvernului

Mai exact, angajații din educație cer măriri de salariu cu 25% pentru fiecare dintre ei, indiferent de categoria în care se încadrează. În plus, solicită Executivului să fie reluate urgent negocierile, chiar dacă purtătorul de cuvânt al instituției, Dan Cărbunaru, a spus că acest lucru nu se va mai întâmpla.

În plus, liderii sindicaliști afirmă că niciun profesor nu este dispus să accepte acorduri. În a treia săptămână de grevă, ei solicită măsuri concrete și nu doar promisiuni. Mai ales că acum, încrederea cadrelor didactice în Guvern a scăzut simțitor.

Profesorii se bucură în acest demers și se susținerea elevilor. Prin reprezentanții lor, tinerii au transmis că cererile dascălilor sunt întemeiate. Așa că îi susțin, cu riscul ca anul școlar să fie prelungit, iar examenele amânate.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro