Reclamă

Credincioșii ortodocși vor sărbători Rusaliile duminica viitoare. An de an însă, conform tradiției, în casele românilor care sărbătoresc Cinzecimea, acum cum Rusaliile mai sunr denumite, se prepară bucate alese. În mediul rural, gospodinele pregătesc un adevărat festin. Cuptoarele de pâine se încing, iar plăcintele și colacii aburinzi încântă pe toată lumea.

Dacă vrei să ai o masă tradițională de Paște, bogată, iată ce feluri de mâncare poți pregăti:

Ciorba de legume cu carne de porc sau curcan

Social media

Ciorba nu lipsește aproape niciodată de la mesele de sărbătoare ale românilor. Pentru Rusalii însă, acest preparat poate fi unul îmbogățit cu legume proaspete de sezon și multe verdețuri. De asemenea poți opta a o prepara cu carne de porc sau curcan. Și varianta în care folosești carne de vită va fi în mod cert la fel de delicioasă.

Friptura la tavă și cartofi natur

Friptura fragedă la tavă se combină perfect cu delicioșii cartofi aromați natur. Îi poți pregăti extrem de simplu, fierbându-i în coajă. După răcire, aceștia se curăță și se adaugă peste pătrunjelul tocat alături de sare și piper.

Sarmale în foi de varză

De cele mai multe ori, mesele de sărbătoare ale românilor conțin două preparate de bază. Astfel, pe lângă friptură, cu siguranță musafirii de la masă sau cei dragi vor aprecia sărmăluțele tradiționale în foi de varză sau viță de vie.

Cozonacul

Tradiționalul cozonac era degustat de străbunicii și bunicii noștri de Rusalii, iar până de Crăciun, desertul nu mai era pregătit în cuptoarele de pâine.

De pe masa unui praznic atât de mare nu poate lipsi în mod cert, cozonacul. Fie că alegi o variantă simplă, precum cozonacul bailgli sau cel clasic, mirosul îmbietor va fi același.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro