Reclamă

Tot mai mulți români optează pentru a-și monta în locuințele lor camere de supraveghere. Din dorința de a fi mereu la curent cu tot ceea ce s-ar putea întâmpla în lipsa lor de acasă, doritorii investesc sume impresionante în astfel de sisteme de supraveghere. Totuși, nu întotdeauna această măsură le poate aduce un beneficiu, ci dimpotrivă, o defavoare. Au simțit-o pe pielea lor 30 de proprietari din județul Argeș.

Hoții sunt atrași de locuințele care au instalate camere de supraveghere

În ultimii ani, vânzările de sisteme de supraveghere au crescut semnificativ. Atât în ceea ce privește camerele de interior cât si cele exterioare. Cererea este mare pe piața de profil deoarece românii preferă să își știe camerele asigurate. Din nefericire, acest lucru nu le aduce vreun plus de siguranță. Drept dovadă, 30 de locuințe din județul Argeș au fost prădate de hoți.

Jafurile au fost puse la cale mai ceva ca în filme, iar camerele de supraveghere nu i-au intimidat deloc. Astfel, în mai puțin de 2 ore, 30 de proprietăți au fost jefuite.

Hoții nu s-au oprit nici în fața gardurilor înalte. Aceștia au escaladat la propriu porți și garduri pentru a ajunge la țintă. De altfel, aceștia au furat inclusiv din mașinile oamenilor.

Oamenii legii spun că sistemele video de supraveghere sunt o metodă bună de pază a proprietăților.

Totuși, mulți români nu sunt de aceeași părere. Oamenii cred că tocmai instalarea unor astfel de sisteme în atrage pe hoți. Majoritatea acționează în acest sens având conștiința că întotdeauna proprietarii vor veghea asupra bunurilor de valoare.

De altfel, specialiștii din domeniu recomandă atenție maximă celor care aleg astfel de sisteme. Multe dintre acestea nu sunt profesionale, însă ajung să fie vândute la prețuri uriașe. De exemplu, cele mai performante sunt camere video de supraveghere care și stochează datele. De asemenea, multe dintre acestea pot trimite alerte în cazul unui jaf.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro