Reclamă

Realitatea crudă din New York se prezintă în felul următor. Anual, fără ca locuitorii să sesizeze, orașul se scunfundă cu cel puțin 2 milimetri. Specialiștii susțin că de vină ar fi greutatea clădirilor impozante, așa că pe americani îi macină o singură întrebare. Și anume, când va dispărea orașul de pe hartă.

O echipă de geologi de la Universitatea din Rhode Island a realizat un studiu al cărui rezultat îi interesează pe toți americanii. Întrebarea lor a fost legată de greutatea fizică a New Yorkului, iar aici vorbim despre clădiri și infrastructură. Răspunsul a venit imediat și este unul extrem de îngrijorător.

Este vorba despre 800 de milioane de tone. În principal, această greutate este dată de zgârie norii care cântăresc enorm. De fapt, tot ei ar fi de vină și pentru evenimentele care agită întreaga populație. Mai exact, orașul se scufundă anual cu 2 milimetri, iar la asta se adaugă și faptul că nivelul apei crește constant, iar fenomenele meteo și-a pus destul de mult amprenta.

Studiul are ca scop conștientizarea pericolului la care se expun cu toții, dar și tragerea unei semnal de alarmă cătru autorități.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro