Reclamă

Ne mai despart doar câteva zile de startul verii, astfel că, vacanțele sunt la mare căutare. Agențiile de turism țin piept numeroaselor cereri, în timp ce hotelierii pregătesc ultimele detalii legate de cazare. Turiștii și-au pus deja la bătaie bugetul pentru a-și achiziționa o vacanță.  Astfel, operatorii din domeniu au putut trage deja concluziile legate de  preferințele turiștilor.

Grecia, loc fruntaș în topul preferințelor turiștilor

În fiecare an, Grecia se numără printre destinațiile favorite ale turiștilor. Pe întreg sezonul estival, plajele din această țară sunt pline de turiști din toate colțurile lumii. Atrași de apa limpede, peisajele spectaculoase și mâncarea delicioasă, sute de mii de oameni aleg această destinație.

Nici în 2023, Grecia nu scade în topul preferințelor turiștilor. Mai mult, aceasta este considerată o țară în care vacanțele sunt accesibile. Chiar dacă odată cu scumpirile de lunile trecute a fost afectat și turismul, grecii nu au vrut să crească prețurile. Strategia lor de a face turism dă roade din plin, astfel că, până acum, rezervările au atins un record.

Cât costă o vacanță în Grecia

Ca în orice altă destinație, costurile unei vacanțe depind de mai multe aspecte. Acestea includ selecția zborurilor, ale cazării sau a zonei alese.  De exemplu, un sejur de 7 nopți în Santorini, una dintre cele mai luxoase insule din Grecia pornește de la 1100€. Hotelurile de 3 și 4 stele oferă servicii de excepție pentru această sumă. De altfel, prețurile cresc și pot ajunge până la 1790€ pentru aceeași perioadă. Santorini are însă peisaje splendide, iar toate merită văzute măcar o dată în viață.

Cei care vor să plătească mai puțin pot opta pentru Haldiki sau Rodos. Ambele destinații au hoteluri cu tarife mai mici. Astfel, pentru 7 nopți de cazare în aceste zone, turiștii pot plăti și 800 euro pentru două persoane.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro