Videochat-ul a devenit dincolo de un domeniu controversat, o adevărată profesie. Tot mai multe persoane aleg să facă bani intrând în acest sector ocupațional. O arată chiar reprezentanții ANAF care spun că numărul plătitorilor de taxe din acest domeniu a crescut semnificativ.
România, fruntașă la capitolul videochat-ului
Într-o țară dezvoltată în care industria și agricultura erau principalii luni a economiei video chat-ul a ajuns „meserie-brățară de aur”. Conform reprezentanților ANAF în România la ora actuală există peste 5000 de firme din sfera videochat-ului.
Lucian Heiuș, șeful ANAF susține că instituția pe care o conduce obține constant date legate de veniturile acestor societăți. Conform declarațiilor oficialului, în țara noastră există 5 platforme mari.
” Dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a mai spus președintele ANAF.
Dincolo de numărul impresionant de companii care operează în domeniu, în industrie sunt implicați peste 400.000 de cetățeni români. Șeful ANAF a precizat că veniturile uriașe nu provin în nici un caz de la cetățeni români. Majoritatea angajaților din domeniu încasează bani de la utilizatori străini.
Mai mult, reprezentanții ANAF susțin că majoritatea companiilor lucrează cu acte în regulă, declarând toți banii.
„ Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a explicat șeful ANAF.
, a conchis el.