Reclamă

Vești importante pentru români de la Comisia Europeană! Oficialii europeni ne vor ajuta cu plata facturilor. S-a ajuns la această decizie în contextul întâlnirii ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cu experții Comisiei. Împreună, oficialii au ajuns la un acord semnificativ.

Vor fi folosite aproximativ 500 de milioane de euro din fonduri europene. Acest fond de investiții nu a putut fi implementat de către noi. Acum, aceste resurse vor fi alocate pentru facturile la energie. Anunțul acordului a fost făcut la scurt timp după o altă veste bună. Guvernul ne-a informat că sunt disponibili bani pentru decontarea facturilor.

Vești bune de la Comisia Europeană! Primi bani pentru facturi

Este important să menționăm că sunt încă de pus la punct anumite detalii tehnice. Acestea sunt necesare pentru a permite decontarea facturilor cu ajutorul fondurilor europene.

În urma unor negocieri intense la Bruxelles, s-a ajuns la un acord de principiu. S-a decis că cele 500 de milioane de euro vor fi folosite pentru facturile la energie. Acestea făceau parte dintr-un program de investiții. Din păcate, riscam să pierdem acești bani dacă nu îi foloseam.

Bani de la Comisia Europeană pentru plata facturilor! Acord între România și specialiștii de la Bruxelles
Sursa: Social media

Din fericire, Comisia Europeană a fost înțelegătoare. A fost de acord cu redirecționarea banilor către fondul de tranziție energetică. Acesta este fondul care ne ajută acum cu facturile la energie. Este important să precizăm că necesarul total este de peste un miliard de lei.

Ajutor de la stat

Astfel, România nu va mai trebui să folosească bani pentru plata facturilor. Acești bani pot fi folosiți acum în alte scopuri. Știrea aceasta vine în contextul în care liderii Guvernului ne-au informat că există bani pentru decontarea facturilor.

Este posibil ca acești bani să fie folosiți pentru acoperirea deficitului bugetar. În acest moment, Marcel Boloș și Virgil Popescu au o sarcină importantă. Trebuie să stabilească procedurile tehnice necesare. Doar așa se va putea realiza decontarea facturilor cu fonduri europene.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro