Reclamă

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, aduce vești bune pentru pensionarii români. Veniturile majorității seniorilor vor crește în viitor. Se dorește eliminarea inechităților și consolidarea principiului contributivității pentru a crește pensiile mici în raport cu cele care au beneficiat de condiții avantajoase.

Se anunță majorarea pensiilor pentru mulți români. Șeful Casei de Pensii a transmis că este necesar ca specialiștii să evalueze dosarelor de pensie.

Cresc pensiile acestor români!

„Evaluarea dosarelor de pensie este obiectivul principal al Casei Naționale de Pensii în viitorul apropiat. Acesta este un pas important în recalcularea și eliminarea inechităților acumulate în sistemul public de pensii. Merg personal în teritoriu pentru a analiza activitatea colegilor și pentru a sprijini finalizarea evaluării dosarelor, un proces complex care necesită efort suplimentar”, a explicat Daniel Baciu.

Recalcularea tuturor dosarelor de pensie este un proces ireversibil care va corecta inechitățile și va întări principiul contributivității. Daniel Baciu a explicat că aceasta va duce la creșterea pensiilor mici în raport cu cele care au beneficiat de condiții mai avantajoase la momentul acordării drepturilor.

Președintele CNPP a confirmat! Pensiile acestor români vor crește garantat: Este obiectivul principal!

O altă prioritate a Casei Naționale de Pensii este oferirea dreptului la pensie comunitară.

Șeful CNPP: Nicio pensie nu va scădea!

 „Având în vedere numărul mare de români care trăiesc în străinătate și au ajuns la vârsta de pensionare, trebuie să-i sprijinim în obținerea drepturilor lor de pensie. Schimbul electronic de date ne va ajuta în gestionarea dosarelor de pensie internaționale”, a subliniat Daniel Baciu.

Daniel Baciu a menționat anterior că toate dosarele vor fi evaluate până în luna septembrie.

„În urma recalculării, nicio pensie nu va scădea. Scopul nostru este să ajustăm pensiile pentru a corecta inechitățile existente în sistemul public. Legea actuală a suferit modificări frecvente în ultima perioadă, ceea ce a dus la calcularea pensiilor pe baza unor acte normative diferite. Noul act normativ urmărește să echilibreze pensiile astfel încât același număr de puncte să corespundă aceluiași cuantum de pensie.”

Pensiile care au un cuantum inferior, dar același număr de puncte, vor crește la același nivel cu cele mai mari. Daniel Baciu a subliniat că se dorește ca pensiile să fie egale pentru aceeași contributivitate.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro