Tot mai multe substanțe nocive se regăsesc în alimentația pe care o consumăm. Produsele de la raft au pe etichete liste lungi de aditivi extrem de periculoși. Organizația Mondială a Sanătății face o recomandare legată de utilizarea unui anumit ingredient des întâlnit în zilele noastre.
Ingredient nociv folosit de români în alimentație
Din dorința de a mânca mai sănătos, românii apelează la noile „trenduri” în materie de alimentație. Îndulcitorii alimentari sunt printre produsele actuale care au venit pe piață pentru a înlocui zahărul. Cel mai des, acest ingredient este folosit mai ales în regimurile de slăbit.
Din nefericire puțini consumatori cunosc riscurile la care se expun consumând aceste produse. Organizația Mondială a Sănătății a emis o recomandare legată de consumul de îndulcitori.
Specialiștii OMS susțin că îndulcitorii nu doar că nu sunt eficienți ci pot provoca afecțiuni grave. Printre acestea se numără diabetul de tip 2 sau cele cardiovasculare.
Mai mult, reprezentanții structurii au luat măsuri legate de siguranța alimentară în ceea ce privește consumul îndulcitorilor.
Cei aflați la conducerea OMS au precizat că au fost revizuite datele strânse de-a lungul timpului despre acest ingredient. Toate studiile arată că aceștia nu reduc în nici un caz grăsimea în cazul adulților și copiilor supraponderali.
Mai mult, nu ar exista nici o diferență între efectele zahărului și ale îndulcitorilor. Ambele ingrediente pot duce la apariția diabetului și a bolilor cardiovasculare.Totodată, ambele pot conduce la o creștere a ratei mortalității.
Totodată, ambele pot conduce la o creștere a ratei mortalității. OMS le recomandă consumatorilor să reducă drastic consumul acestor ingrediente.
„Oamenii trebuie să ia în considerare modalităţi de a reduce consumul de îndulcitori fără zahăr, cum ar fi consumul de alimente cu zaharuri naturale, fructele sau alimentele şi băuturile neîndulcite”, susțin reprezentanții OMS.