Reclamă

În ultime vreme, se poartă din ce în ce mai mult zâmbetul perfect, ca la Hollywood. Vedetele au fost primele care au dat trend-ul unor dinți albi, aliniați și strălucitori. Însă, înaine de a apela la proceduri medicale care garantează astfel de rezultate, este important sa știi ce sfaturi poți pune în aplicare acasă.

Surprinzător sau nu, medicii specialiști au ajuns la concluzia că există o strânsă legătură între stres și sănătatea dinților. Primul semn al unei stări precare sunt afecțiunile gingivale. Netratate, acestea pot duce la  complicații sau chiar la pierderea dinților. Însă, există și mici trucuri pe care le poți pune în practică acasă, dacă vrei un zâmbet de revistă.

Primul dintre ele este spălarea dinților doar cu apă, de preferabil plată. Medicii stomatologi susțin că periuța de dinți curăță mult mai bine dacă nu este încărcată cu pastă. Acest pas ajută foarte mult și la îndepărtarea plăcii bacteriene, cea vinovată de aspectul galben, uneori negru al dinților.

Cinci pași pentru a avea un zâmbet ca la Hollywood. Ce sfaturi recomandă specialiștii

Zâmbet desprins de pe coperți, obținut acasă, fără prea mult efort

Un alt sfatul este consumul regulat de suc de grapefruit. Deși este destul de acid, acesta reduce sângerările gingivale cu 20%. Medicii stomatologi recomandă minim 2 pahare de suc de grapefruit pe zi pentru ca organismul să se bucure din plin de toate beneficile și vitaminele.

Un alt aspect extrem de important este periuța pe care o folosiți. Stomatologii recomandă o periuță electrică, pentru că are vibrații mult mai puternice care ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene.

Așadar, indiferent dacă vreți sau nu să puneți în practică vreunul dintre aceste sfaturi, important este să țineți cont că o igienă corectă va fi mereu primordială. Este recomandat ca periajul dinților să fie făcut responsabil și să dureze, cel puțin, 3 minute. De asemenea, un rol destul de important îl reprezintă și pasta de dinți pe care o alegeți.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro