Reclamă

O nouă minivacanță se apropie pentru români, perioadă mult așteptată de mulți pentru a-și încărca bateriile. Aceasta va avea loc în luna iunie, marcând Ziua Copilului pe 1 iunie și Rusaliile. Angajații la stat vor avea parte de un concediu de cinci zile.

Cu toate acestea, minivacanța creează și o oarecare problemă. Pensionarii, de exemplu, sunt îngrijorați că pensiile lor ar putea fi întârziate. Având în vedere zilele libere consecutive, această îngrijorare este justificată.

Vor întârzia pensiile în luna iunie?

Cu toate acestea, Poșta Română a făcut un anunț important pentru cei care se tem. Ei au promis că vor începe distribuirea pensiilor la timp, în ciuda minivacanței. Au asigurat pensionarii că se gândesc la o soluție pentru a-i ajuta pe aceștia să primească banii la timp.

În timp ce salariații la stat se vor bucura de zile libere între 1 și 5 iunie, poștașii vor lucra, în special pe 2 iunie, pentru a asigura distribuirea pensiilor. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a confirmat acest lucru.

Baciu a subliniat că există o înțelegere între Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) și Poșta Română. În cadrul acestei înțelegeri, termenii de plată și distribuire a pensiilor sunt clar stipulați.

Vor întârzia pensiile în luna iunie? Șeful Casei de Pensii a spus clar: Avem o înțelegere!

Poștașii nu vor avea liber

Acesta a menționat de asemenea că Poșta Română va începe să distribuie pensiile pe 2 iunie. Pensionarii care au optat pentru plata prin mandat poștal vor primi pensiile la timp, în ciuda zilelor libere. Iar după 6 iunie, distribuirea pensiilor va reveni la programul obișnuit.

CNPP se pregătește să transfere primele tranșe de bani la sfârșitul lunii mai. Acest lucru este planificat pentru a asigura că Poșta Română va avea fonduri suficiente pentru a livra pensiile începând cu 2 iunie.

Pentru cei care lucrează în sectorul privat, minivacanța va fi puțin mai scurtă. Deoarece 2 iunie nu este o zi liberă pentru ei, vor avea doar patru zile libere.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro