Reclamă

Vești bune pentru românii care au plătit facturi colosale la gaze! George Niculescu, liderul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a afirmat că sute de mii de clienți au primit facturi de regularizare pe minus.

Pare că situația cu facturile la gaze naturale devine similară cu cea a energiei electrice. Acum câteva luni, consumatorii de energie electrică au traversat o perioadă haotică. Acum, aceeași experiență haotică este provocată de facturile la gaze.

Românii își primesc banii înapoi pe facturi

Sunt zeci de români care au început să își primească banii înapoi. În ce privește explicațiile furnizorilor, acestea se referă la schimbările legislative și la actualizările frecvente ale sistemelor informatice. Aceste modificări au generat confuzie în sistemul de calcul al facturilor.

Se dau banii înapoi! Cea mai bună veste a serii. Românii care au plătit facturi mari trebuie să știe

Recalculările au devenit necesare, rezultând multe facturi pe minus. Reprezentanții ANRE afirmă că există situații în care consumatorii chiar își primesc banii înapoi. Ion Lungu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), a explicat cum funcționează acest proces.

Când trebuie să returneze suma furnizorul de gaze

Potrivit legii, dacă există o diferență de plată mai mare de 100 de lei, furnizorul trebuie să returneze suma. Dacă diferența este mai mică, aceasta rămâne la furnizor și se scade din facturile viitoare. Însă, consumatorii pot discuta cu furnizorul dacă doresc să aleagă alte opțiuni.

George Niculescu a menționat că problema provine din schimbările frecvente ale legii pe parcursul anului trecut. Furnizorul de gaze naturale trebuie să calculeze factura astfel încât să factureze consumatorului final cel mai mic preț posibil. Acesta poate fi prețul plafonat, prețul contractual sau prețul final, conform Ordonanței 27.

După nouă luni de facturi întârziate sau greșite, românii ar putea primi facturile la zi începând cu luna următoare. Ion Lungu a afirmat că situația a fost rezolvată la toți furnizorii. El este convins că până la sfârșitul acestei luni, lucrurile vor reveni la normal.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro