Reclamă

Klaus Iohannis a semnat! Se schimbă legea alocațiilor. Acești părinți nu mai primesc niciun ban.

Se schimbă legea alocațiilor. Cine sunt părinții care nu mai primesc bani

România face primii pași ca să-i protejeze pe minori de membri familiei abuzivi. În condițiile în care în țara noastră violența în familie este o problemă reală, statul trebuie să se implice mai mult și să ia măsuri ca să prevină acest fenomen teribil.

De acum înainte, părinții care își agresează copii nu mai primesc alocație. Această este noua măsură ce se va aplica curând, după ce va ajunge în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a semnat actul normativ la legea alocațiilor. Este vorba de o completare a art. 38 din Legea 217/2003, precum şi modificarea Legii 61/1993.

Mai exact, este vorba despre familiile în care există probleme de violență domestică. În cazul în care minorul s-a adresat unei instanțe de judecată și există dovezi că a fost agresat sau abuzat, părinții acestuia nu mai au dreptul la alocație.

În plus, copilul respectiv va fi încredițaț în cel mai scurt timp unul alt tutore, celuilalt părinte. Acesta va fi singurul care va avea dreptul să ridice alocația. Acest lucru este valabil cât timp este în vigoare măsura de protecţie pe durata valabilităţii ordinului de protecţie şi atât timp cât i-a fost încredinţat copilul,

Copii agresați pot cere ordin de restricție împotriva părinților agresivi

Ba mai mult decât atât, minorii pot de acum să ceară emiterea unui ordin de restricție împotriva părinților agresivi.

Copii care sunt victime se pot adresa oricând autorităților la numărul unic de urgență 112, dar și la linia telefonică gratuită pentru ajutor specializat 0800 500 333.

În plus, ei pot cere ajutorul cadrelor didactice sau consilierilor de la școală. După ce se constată cazul de violență, autoritățile competente vor începe o anchetă și vor stabili ce măsuri sunt necesare pentru protejarea victimei.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro