Somnul constituie unul dintre „ingredientele” principale ale vieții sănătoase. Astfel, dacă somnul unul odihnitor, calitatea vieții este afectată inevitabil. Numeroase persoane experimentează trezirile nocturne dese. Deși nu suferă de insomnie, totuși, acestea se trezesc de multe ori peste noapte, fără a găsi vreo explicație în acest sens. Cu siguranță aceasta există însă. Dacă ai parte de treziri dese trebuie să investighezi cu atenție care ar putea fi proveniența lor
Motive pentru care ajungi să ai treziri dese
La nivel mondial peste 35% dintre oameni se confruntă cu astfel de tulburări. Anumite treziri în timpul nopții nu au neapărată legătură cu insomniile. Unele
Unul dintre cele mai dese motive care duc la trezirile nocturne este mersul la toaletă
Deși este de multe ori inconfortabilă, nevoia de a merge la toaletă noaptea este complet firească. Totuși, atunci când acest lucru se întâmplă de câteva ori pe noapte este cazul să te îngrijorezi. Acest obicei ar putea ascunde probleme reale de sănătate. Dacă le descoperi la timp, cu siguranță ai șanse să scapi de ele.
Vezica urinară hiperactiv sau infecția tractului urinar pot fi cauze în acest sens.
Ai depresie sau anxietate
Două alte motive care te pot face să te trezești noaptea sunt depresia și anxietatea. Conform unor analize recente, peste 80% dintre persoanele care au aceste probleme se trezesc noaptea.
Problemele emoționale te pot afecta din toate punctele de vedere. Astfel nu doar calitatea vieții rpd și apar și problemele legate de odihnă.
Dacă te regăsești în situația în care ai astfel de probleme severe cel mai indicat ar fi să ajungi la mediu cat mai repede. În unui tratament de specialitate nu vei putea să îți reiei cursul normal al vieții.
Trezirile nocturne pot apărea și din cauza unei glande tiroide hiperactive. De asemenea, temperatura din cameră este un alt factor determinant legat de aceste treziri. Căldura prea mare face ca somnul să nu fie unul deloc odihnitor.