Reclamă

Vești bune pentru anumiți angajați din România! Se dau bani în plus la salariu. Începând cu 1 iulie, zeci de mii de români ar putea beneficia de creșteri salariale de până la 30%. Dar despre ce angajator este vorba?

Angajații CFR, compania feroviară de stat, vor beneficia de creșteri salariale semnificative. Aceștia nu vor fi afectați de reducerile salariale anunțate de Guvern pentru sectorul bugetar. Potrivit directorului CFR, compania va solicita în cadrul rectificării bugetare suma de 660 milioane de lei pentru a acoperi aceste majorări salariale.

Cresc salariile acestor angajați

Astfel, începând cu 1 iulie, salariile angajaților CFR ar urma să crească cu până la 30%. Deși în trecut angajații au beneficiat de creșteri salariale anuale, decidenții consideră că salariile rămân mici. Ultima majorare salarială pentru angajații CFR a avut loc în decembrie anul trecut, când veniturile au crescut cu 6%, după o creștere de 10% în iunie același an.

În anul 2022, conducerea CFR a majorat veniturile angajaților cu 16% și a dublat valoarea tichetelor de masă, de la 15 lei la 30 de lei. În 2021, angajații CFR nu au beneficiat de nicio creștere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020.

Acești angajați nu vor fi afectați de măsurile de austeritate! Cresc salariile cu 30% de la 1 iunie

Ministrul confirmă că salariile sunt foarte mici

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat recent că salariile angajaților CFR sunt foarte mici, ceea ce duce la scăderea calității resursei umane. Grindeanu își dorește ca Statutul Feroviarilor să intre în vigoare, deși acesta ar fi trebuit să fie aplicat încă din 2019. Ministrul consideră că salariile mici afectează calitatea pregătirii angajaților CFR și că acest lucru trebuie îmbunătățit.

Grindeanu a subliniat necesitatea de a rupe acest cerc vicios. El a afirmat că responsabilitatea și calitatea umană scad atunci când nivelul de salarizare este foarte scăzut. În acest context, ministrul a pledat pentru o îmbunătățire a situației salariale a angajaților CFR, care ar putea duce la o creștere a calității serviciilor oferite de companie.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro