Reclamă

Vești proaste pentru această categorie de angajați. Crește impozitul la 16%, la propunerea Guvernului.

Crește impozitul la 16% pentru acești angajați

Guvernul face tot posibilul să acopere gaura din buget de 20 miliarde de lei. Iar după ce ministerele și-au redus cheltuielile, a venit și timpul creșterii impozitelor românilor, după cum se preconizase în cele mai negre scenarii.

Coaliția i-a păsuit însă pe oamenii de rând, ci în schimb a luat decizia să crească impozitul pentru „bogații” României. Ar fi vorba exclusiv de bugetarii care au salarii extraordinare.

Ca punct de repet pentru venitul lunar de unde ar trebui să crească impozitul, s-a ales salariul lui Klaus Iohannis. Așadar, vizați de această nouă măsură sunt angajații la stat care au un salariu mai mare de 25.000 de lei brut lunar.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 26 aprilie, că procentul nu este bătut în cuie. Însă o asemenea măsură, care crește impozitul la 16%, este necesară. Astfel că în săptămânile ce urmează vor avea loc noi discuții pe acest subiect. Și se va decide cine vor fi cei care vor plăti mai mult.

Este vorba de un impozit care în acest moment a fost cât se poate de bine clarificat în ceea ce priveşte depăşirea salariilor la stat peste cel al preşedintelui. În acest moment, aşa cum am discutat, doar la stat., a declarat Ciucă.

Răspunsul lui Iohannis, după ce s-a propus creșterea impozitului la 16%

Propunerea Guvernului ale loc după ce președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a insistat că trebuie introdusă impozitarea progresivă a veniturilor până în 2024. El susține că acest lucru ar trebui aplicat după cum este și în alte state europene, care le solicită angajaților cu venituri mai mari să plătească mai mult.

După aceste discuții în spațiul public, a venit și răspunsul lui Klaus Iohannis. Președintele este plecat în America Latină, unde efectuează un tur de 9 zile, el s-a arătat încântat de măsură.

Șeful de stat susține că în România există mulți bugetari care câștigă mai mult decât el. Astfel că așteaptă ca coaliția să treacă la fapte și „să vină cu o soluție integratoare”.


Reclamă

Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro